Wat is Snow Foam?

Snow foam is erg populair als het gaat om het zelf wassen van je auto. De laatste jaren heeft het product veel aan populariteit gewonnen.
Door de prachtige foto's die detailers online plaatsen, is er veel belangstelling voor het product ontstaan.
Ze demonstreren hun meest recente werk met snow foam voor en na foto's om te laten zien hoe plezierig het is om te gebruiken.

1. Wat is Snow Foam?
2. Waarom moet ik voorwassen met Snow Foam?
3. Wat is het proces en hoe gebruik ik Snow Foam?
4. Hoe maak ik het sneeuwschuim dikker?

Wat is Snow Foam?
Snow Foam is een voorwasmiddel dat helpt om de lak van je auto te reinigen van vuil en aanslag. Gebruik gewoon Snow Foam om al het vuil te verzachten, zodat je de auto grondiger kunt wassen. Het dient als een soort basisonderdeel bij het detailen van je auto om ervoor te zorgen dat er geen schade wordt aangericht.

Je auto niet vooraf wassen voordat je aan een detail of wekelijkse wasbeurt begint, is een van de grootste blunders die je kunt begaan. Zoals al eerder is aangegeven, laat het product een dun laagje sneeuw achter op je auto.

Waarom moet ik voorwassen met sneeuwschuim?
Als je je auto vooraf wast met sneeuwschuim, worden vuil, viezigheid en mogelijk schadelijke elementen zoals uitwerpselen van insecten of vogels met succes verzacht. Het is een belangrijke stap die veel mensen over het hoofd zien, waardoor je het risico loopt dat er krassen op je lak komen zodra je hem aanraakt.

Bovendien helpt het om watervlekken en krulsporen te voorkomen terwijl de contactlens wordt gewassen.

Wat is het proces en hoe gebruik ik sneeuwschuim?
Je hebt een lans of sneeuwschuimkanon met een adapter voor hogedrukreinigers nodig om Snow Foam goed te kunnen gebruiken. De verhouding hangt af van de grootte van je tank en de voorwerpen die je gebruikt; er is niet echt een "magische formule" voor.
Als je dit in overweging neemt, kun je de dikte van het sneeuwschuim aanpassen aan je behoeften door simpelweg de verhouding water-sneeuwschuim of de draaiknop van de lans aan te passen.

Je kunt zien hoe sneeuwschuim eruit ziet nadat het is aangebracht. Volgens het recept moet je echter eerst sneeuwschuimvloeistof aan je fles toevoegen voordat je het kanon met vers warm water vult.

Zorg ervoor dat je afstand houdt, meestal 1 meter, als je in beweging bent. Als je voertuig klein genoeg is, zou je een hele kant in één keer moeten kunnen behandelen als je het advies van gezond verstand opvolgt om van onder naar boven te beginnen. De laagste gedeelten hebben vaak de meeste vervuiling en zijn over het algemeen het vuilst.

Hoewel je een groot oppervlak in één keer kunt behandelen, moet je op de openingen in de panelen letten en op plaatsen waar vuil kan blijven hangen. Je hoeft ons er vast niet aan te herinneren, maar zorg ervoor dat je het sneeuwschuim op dezelfde manier verwijdert als je het hebt aangebracht. Begin aan de bovenkant van de auto en werk naar beneden toe, anders spuit het vuil terug naar de bovenkant van de auto.
Misschien lukt het niet meteen, maar met een beetje experimenteren en moeite vind je al snel het perfecte proces.

Nadat je je auto met Snow Foam hebt ingesmeerd, laat je het ongeveer 5 tot 10 minuten rusten, maar laat het niet in de volle zon staan! Nadat je het schuim hebt laten staan, schakel je terug naar je gewone sproeier en spoel je de auto af. De wasbeurt zou het meeste vuil moeten verwijderen.
Maar zoals eerder gezegd, is dit slechts een voorwas en moet je daarna een goede contactwash uitvoeren - en nee, we bedoelen niet een emmer en een spons!

Hoe maak ik de sneeuwschuim dikker?
Als je de verkeerde verhouding gebruikt tussen Snow Foam en water, zal het mengsel te dik of te dun zijn.
Houd er ook rekening mee dat niet alle Snow Foam producten en spuitmonden hetzelfde zijn; test ze uit voordat je ze rechtstreeks op de auto spuit. Afhankelijk van de gebruikte hogedrukreiniger kan een kleinere interne spuitmond een grote verandering zijn.

Heb ik echt Snow Foam nodig?
Ja, als je je lak serieus neemt. Rekening houdend met alles wat we tot nu toe hebben besproken, vergroot het niet aanbrengen van Snow Foam aanzienlijk de kans op krassen op je lak door het rondwrijven van vuil en verontreinigingen.
Je auto kan na verloop van tijd veel te verduren krijgen, vooral als je de gewoonte hebt om af en toe je voet op de grond te zetten. Het wordt beschadigd door een verscheidenheid aan residuen en vastberadenheid, en een standaard wasbeurt zal niet genoeg zijn.
De sleutel tot het gebruik van deze oplossing is om de kans op schade te beperken en tegelijkertijd vlekken en slijtplekken te minimaliseren.

Welke snow foam raadt u aan?
Bij het kopen van detailingproducten is het belangrijk om rekening te houden met de pH-waarde. De pH-waarde geeft aan hoe alkalisch of zuur iets is, waarbij 0 het meest zuur is en 14 het meest alkalisch.
Hieruit kunnen we afleiden dat pH 7 neutraal is (in het midden). Dit is waar we het eerder over hadden; een bijtend product kan de was van de lak verwijderen.
Je moet een balans vinden tussen wat nodig is voor je specifieke detail en wat niet. Alkalische producten zijn zeker niet verboden, maar het is de moeite waard om eerst wat onderzoek te doen.
Aan de hand van deze informatie hebben we een PH-neutrale Snow Foam oplossing ontwikkeld die wonderen doet en veilig is voor je lakwerk.

Terug naar blog