De beste methode om het interieur te reinigen

Ben je het zat dat je auto onder de vette vlekken, haren van huisdieren en etenskruimels zit? Dan is het tijd om je auto wat liefdevolle verzorging te geven. Door het interieur van je auto schoon te maken, kun je niet alleen je passagiers een plezier doen, maar ook de levensduur van je auto verlengen. Als je leert hoe je het interieur van je auto schoonmaakt, kun je je auto onderhouden en je investering beschermen, want goed onderhoud betekent dat je je auto zowel van binnen als van buiten verzorgt.

Snelle stappen:
Stap 1 Verwijder je vloermatten
Stap 2 Interieur stofzuigen
Stap 3 Stof het dashboard af en maak het schoon
Stap 4 Reinig Console zorgvuldig
Stap 5 Bekerhouders, deurpanelen en stuurwiel reinigen
Stap 6 Uw ruiten reinigen
Stap 7 Uw stoelen

Of je je auto nu gebruikt om kinderen, huisdieren, mensen of alleen jezelf te vervoeren, als je hem brandschoon houdt, houd je zowel jezelf als de mensen met wie je meerijdt tevreden. Bovendien kunnen vuil, stof en viezigheid zich na verloop van tijd ophopen en het interieur van je auto aantasten, wat meer problemen oplevert dan alleen vreemde geurtjes en vlekken.

Ben je klaar om te beginnen? Laat ons je helpen om het interieur van je auto weer toonbaar te maken. Deze handleiding is gemaakt om je te helpen de binnenkant van je auto goed te onderhouden. Met deze procedures, suggesties en materialen kun je afscheid nemen van crackerkruimels en de cola die vorige maand werd gemorst.

Wat je nodig hebt
Je moet weten welke producten je moet gebruiken om het interieur van je auto schoner te maken dan op de dag dat je ermee wegreed. Hoewel veel alledaagse producten opnieuw kunnen worden gebruikt om je auto schoon te maken, kun je ook reinigingsmiddelen kopen die speciaal zijn gemaakt om je auto grondig te reinigen en tegelijkertijd de materialen te beschermen.

Vergeet niet dat sommige huishoudelijke schoonmaakmiddelen agressieve chemicaliën bevatten die de oppervlakken van je auto geleidelijk kunnen beschadigen. Door deze stoffen te vermijden of te verdunnen, bescherm je je auto tegen aantasting van leer, plastic en stoffen materialen. In plaats daarvan raden we aan om producten en reinigingsmiddelen te gebruiken die speciaal gemaakt zijn om je auto grondig te reinigen en tegelijkertijd de onderdelen te beschermen.


Aanbevolen producten die je nodig hebt:
- Interieurborstels
- Microvezel interieur handdoek
- Glaswafeldoek
- Quick Clean allesreiniger

Een auto-interieur diep clean stap voor stap

Stap 1
Neem je vloermatten uit

Neem je vloermatten uit nadat je alle rommel uit je auto hebt verwijderd. Het is een goed idee om je vloermatten vroeg in het reinigingsproces te wassen met water en schoonmaakmiddel, zodat ze de tijd hebben om te drogen terwijl je de rest van het interieur van je auto onder handen neemt. Schud je vloermatten uit nadat je ze hebt verwijderd om ze te ontdoen van grote kruimels en andere deeltjes. Ga met de stofzuiger over je matten om al het vuil dat zich diep in de matten heeft genesteld te verwijderen.Breng een tapijt- of bekledingsreiniger aan volgens de aanwijzingen van het product als je vloermatten met tapijt zijn bekleed. Je kunt je matten schrobben en weken in een emmer water met een paar druppels van het product voordat je ze afspoelt en droogt door ze op te hangen om te drogen. Je kunt ook uitzoeken of je vloermatten in een machine gewassen kunnen worden. Leg de matten op een zeil of droogdoek in plaats van op de grond als je geen fatsoenlijke plek hebt om ze op te hangen.

Je kunt extra vuil en aarde van matten zonder vloerbedekking, zoals die van rubber, siliconen of vinyl, wegwassen met een tuinslang. Gebruik een reinigingsmiddel voor rubberen vloermatten voor een grondige reiniging. Je kunt de matten ook wassen in een emmer warm water waaraan afwasmiddel is toegevoegd. Laat ze aan de lucht drogen nadat je ze grondig hebt afgespoeld om alle zeepresten te verwijderen.

Stap 2
Interieur stofzuigen

Verwijder de vloermatten en stofzuig het hele interieur van je auto. Gebruik de hulpstukken om krappe ruimtes te bereiken, zoals de bekerhouders en de ruimte tussen het dashboard en de voorruit. Vergeet niet je stoelen te stofzuigen om de laatste restjes kruimels en vuil te verwijderen.

Stap 3
Het dashboard afstoffen en schoonmaken

De stofzuiger is uitstekend voor het opzuigen van stof en vuil in je auto, maar hij kan te groot zijn om in de krappe ruimtes op je dashboard te passen. Gebruik een stofdoek of microvezeldoek om kleine deeltjes van je dashboard en ventilatieopeningen te verwijderen. Doeken en microvezeldoeken zijn gemaakt om stof op te vangen in plaats van het te verspreiden in je auto en zijn zacht genoeg om je ventilatieopeningen niet te beschadigen.

Met desinfecterende doekjes verwijder je bacteriën en ziektekiemen die zich op je dashboard hebben genesteld nadat je het van stof hebt ontdaan. Voordat je chemicaliën in je auto gebruikt, moet je het gebruik van producten op basis van bleek vermijden en altijd de etiketten goed lezen. Maak er een gewoonte van om de oppervlakken met veel contact met het dashboard regelmatig schoon te maken, omdat kruimels, morsen en normaal gebruik de groei van bacteriën daar kunnen bevorderen. Om jezelf en je passagiers veilig en gezond te houden, moet je je dashboard schoonhouden om de overdracht van ziektes tegen te gaan. Een dashboard dat plakt? Niet langer! Je reizigers zullen je dankbaar zijn.

Stap 4
Reinig de console zorgvuldig

Net als bij het dashboard is het ook bij de console belangrijk om stof, vuil en afval te verwijderen. Wees voorzichtig bij het reinigen van de bedieningselementen op de console, het infotainmentpaneel en de versnellingspook. De knoppen van de klimaatregeling en de radio die in de console zijn ingebouwd, kunnen bijvoorbeeld gevoelig zijn.

Gebruik geen reinigingsmiddelen op ammoniakbasis op het infotainmentscherm van uw auto. Glasreinigers op ammoniakbasis kunnen oppervlakken van infotainment aanraakschermen beschadigen omdat de meeste fabrikanten plastic gebruiken voor deze apparaten, vooral als het oppervlak is gecoat om schittering of vingerafdrukken te voorkomen. Gebruik in plaats daarvan een microvezeldoekje dat licht bevochtigd is met gedestilleerd water om het touchscreen schoon te maken.

Stap 5
Bekerhouders, deurpanelen en stuurwiel reinigen

Door de bekerhouders, deurpanelen en het stuur schoon te maken en te ontdoen van stof, blijven ze schoon. Als de bekerhouders verwijderbaar zijn, verwijder ze dan en was ze met warm water en afwasmiddel. Maak ze grondig schoon met een spons of een borstel met zachte haren om alle resten te verwijderen. Het stuur en de deurpanelen van je auto, die veel worden aangeraakt, kunnen worden gereinigd met een allesreiniger. Niemand wil dat zijn auto dienst doet als mobiel laboratorium.

Stap 6
Reinig je ramen

Reinig je ruiten en voorruit aan de binnenkant met een glasreiniger op alcoholbasis, zoals Optiglass. Gebruik nooit iets dat bedoeld is voor het reinigen van glas. Probeer twee microvezel-glasdoeken te gebruiken wanneer u de ruiten van uw auto reinigt met glasreinigende chemicaliën. Gebruik één doek om het reinigingsmiddel op het glas aan te brengen nadat je het met het product hebt ingespoten. Dit voorkomt dat reinigingsdeeltjes zich afzetten op andere oppervlakken in het interieur, waar ze zich kunnen ophopen en schade kunnen aanrichten. Reinig het glas met de tweede doek. Met deze methode vermindert u strepen en een glaswafeldoek beschermt uw glas tegen krassen.Stap 7
Je stoelen

Reinig je stoelen eerst met de stofzuiger met slangaansluiting om kruimels en ander vuil te verwijderen. Gebruik vervolgens de juiste producten voor het materiaal van je stoelen om ze schoon te maken. Voor lederen zetels veeg je de zetels schoon met een lederreiniger voor auto's. Volg de instructies op het product. Volg de instructies op het product en overweeg een nabehandeling met een leerconditioner om het soepel, zacht en glanzend te houden. Wie houdt er niet van die schone lederen geur?

Hoe vaak moet ik het interieur reinigen?

Afhankelijk van je rijgewoontes en het weer kan het zijn dat je het interieur van je auto vaker moet reinigen. Het kan nodig zijn om het interieur vaker schoon te maken als je vaak viezere passagiers vervoert (zoals kinderen en honden). Daarnaast is het een goed idee om minstens twee keer per jaar grondig schoon te maken als algemene richtlijn. Je kunt bijvoorbeeld je auto aan het begin van elke lente schoonmaken om modder en strooizout te verwijderen dat in de winter naar binnen is gesleept. Aan het einde van de zomer maak je hem nogmaals schoon om hem klaar te maken voor de komende winter.

Terug naar blog