Je auto wassen in de wintermaanden om zout te verwijderen


Het zout van een auto wassen

In de winter wordt er veel zout en pekel gestrooid om wegen weer begaanbaar te maken en sneeuw en ijzel te verwijderen. Dit is natuurlijk nodig om ongelukken te voorkomen en het verkeer door te laten gaan. Helaas is het slecht voor autolak. Deze blog bevat informatie over de beste manieren om het zout van de auto te wassen.

Wat is het effect van zout op een auto?

Wanneer de auto in de winter in contact komt met zout en pekel, kan de lak ernstig beschadigd raken. Zout tast vaak de lak aan, vooral als deze niet meer nieuw is. Op onbeschermde plaatsen zal het zout zich aan het metaal hechten en het aantasten, met alle gevolgen van dien. Bovendien beschadigt het de rubberen en plastic onderdelen van de auto.

Hoe verwijder je zout van je auto?

Door een wasstraat rijden is de gemakkelijkste manier. Aangezien dit niet goed is voor de lak, is het niet voor iedereen de beste keuze. Je kunt de nadelen van de wasstraat afwegen tegen de nadelen van zout. De veiligste methode is handmatig wassen met een goede voorwas zoals Super Snow Foam en een systeem met twee emmers in combinatie met Shinemax keramische shampoo.Het zout verwijderen met een voorwasmiddel

Voor het verwijderen van zout is een goede voorwas zoals Super Snow Foam al een heel goed hulpmiddel. Met deze voorwasmethode kun je al ongeveer 90% van het vuil verwijderen. Om de auto te herstellen, kun je de lak ook inspuiten met een allesreiniger zoals Quick Clean APC.

Auto wassen met de hand

Een handwasbeurt verlaagt ook de kans op krassen in de winter. Het twee-emmersysteem is een optie om dit te bereiken. De ene emmer wordt gebruikt voor het sop, terwijl de andere emmer wordt gebruikt voor het spoelen. Heet water wordt meestal gebruikt in de winter of het vroege voorjaar. Vooral met zout is dit geen goed idee. Heet water lost zout op en laat het meer achter in kleine openingen. gewoon koud water en autoshampoo.
Om het risico te verkleinen dat je je auto op een gegeven moment met zout water wast, is het ook aan te raden om het water vaker te verversen.Zoveel mogelijk beschermen

Na het wassen moet de lak weer zoveel mogelijk worden beschermd. Tijdens de koudere maanden wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk doen. Je kunt een keramische sealant zoals Nanoarmor gebruiken. Nadat je de auto hebt afgespoeld en gedroogd, kun je dit aanbrengen en inwrijven. Dit zorgt ervoor dat zout en pekel zich niet goed kunnen hechten aan de behandelde delen.


Terug naar blog