De ultieme 2 emmer was methode

Of je nu een professionele autodetailer of een amateur bent, de juiste benodigdheden voor je auto was met twee emmers zijn essentieel voor een perfect resultaat. Het systeem met twee emmers is de meest gebruikte methode om auto's te wassen, omdat het een efficiënte en veilige manier is om je voertuig te reinigen. Om ervoor te zorgen dat je de beste resultaten krijgt, is het belangrijk om de juiste benodigdheden hebt, zoals microvezeldoeken, sponzen, was handschoenen, keramische shampoo en detail borstels.

Je auto schoonmaken kan een vervelende en tijdrovende klus zijn, maar dat hoeft niet. Met de twee-emmers-autowas methode kun je ervoor zorgen dat je auto er geweldig uitziet met minimale inspanning. Deze methode houdt in dat je twee emmers water en een washandschoen (of een paar was mitts) gebruikt om vuil te verwijderen zonder krassen op de lak te maken. We voegen maar aan 1 emmer keramische shampoo toe, dit is de emmer met het sopje, de andere emmer is de spoelemmer en bevat alleen water.
In dit artikel bespreken we enkele tips en trucs die je zullen helpen om je autowas ervaring met twee emmers nog beter te maken. Van de beste manier om je auto te reinigen met twee emmers tot hoe je veelgemaakte fouten kunt vermijden, we behandelen het allemaal zodat je het meeste uit deze efficiënte reinigingsmethode kunt halen.

Stap 1
Vul 2 autowas emmers en voeg lauw water toe tot de emmer voor 80% gevuld is.

Stap 2
Doe keramische shampoo (zoals deze) in 1 van de 2 autowasemmers.

Stap 3
Voeg een gritbeschermer toe aan beide emmers.

Stap 4
Doe een microvezel washandschoen (zoals deze of een chenille washandschoen zoals deze) in de eerste emmer met zeepoplossing.

Stap 5
Werk in kleine delen en was de auto van boven naar beneden. Maak alleen rechte lijnen, wij doen de auto meestal in 3 delen, eerst de bovenkant 1/3 dan het midden 2/3 en dan de onderkant 3/3. Spoel de washandschoen uit in de spoelemmer en zuig het water uit de emmer voordat je deze opnieuw vult met het sop uit de eerste emmer.

Dit is logisch omdat je het vuil niet terug wilt brengen in de shampoo die je gebruikt om de rest van je auto te wassen nadat je de washandschoen hebt gebruikt om gruis en vuil te verwijderen.VERSCHILLENDE WASMETHODEN
Er zijn verschillende extra wastechnieken, die allemaal je auto zo veilig en effectief mogelijk proberen te reinigen.

Aanpak met drie emmers
Een aanpassing van de twee-emmers-benadering die een derde emmer gebruikt speciaal voor wielen, die meestal bedekt zijn met vuil en metaalsplinters van het remmen, enz. Een wasbeurt met drie emmers houdt veilig veel vuil van je carrosserie, en je kunt ervoor kiezen om een zwaarder reinigingsmiddel te gebruiken, zoals Wheel Wonder.

Aanpak met één emmer
Je schakelt over op een nieuwe washandschoen, meestal voor elk paneel, in plaats van je washandschoen in een aparte emmer te spoelen. Het voordeel is dat vuil niet opnieuw in de shampoo oplossing terechtkomt, maar dit gaat wel ten koste van de aanschaf en het onderhoud van 5-7 washandschoenen voor elke wasbeurt.
Terug naar blog